O nama


Pružamo vrhunsku kvalitetu i uslugu postavljanja, te održavanja automata za tople, hladne napitke i automate za brzu prehranu.

Počeci Vending-a u Hrvatskoj vezani su uz "SPAZ". Prve aparate za tople napitke u Zagrebu, a i Hrvatskoj, naša je tvrtka postavila 1992. godine u klinici "Rebro", a time, uz kvalitetu usluga i korektnost u poslovnim odnosima, postigla i razvila lidersku ulogu u Hrvatskoj kroz poslovanje samoposlužnim aparatima.

Smatramo da svojim dvadesetšestogodišnjim iskustvom, 106 zaposlenih (86 servisera i operatera u servisima u Zagrebu i PC u Hrvatskoj: Rijeka, Zadar, Split i Osijek, koji su u svakom trenutku spremni otkloniti kvar ili zastoj unutar 24h bez obzira na udaljenost te stručnom Službom za plan i analizu koja izrađuje elaborate o tipovima aparata za pojedine lokacije, a zasnovane na europskim standardima, pružamo jamstvo kvalitete naših usluga uz poštivanje HACCP i ISO standarda koji smo uveli prvi u Hrvatskoj.

"SPAZ" nudi integralna i optimalna rješenja vendinga na teritoriju cijele Hrvatske. Potvrda kvalitete koju pruža firma “SPAZ” je preko 2400 lokacija u Hrvatskoj na kojima je instalirano više od 3000 vlastitih aparata npr. „KBC ZAGREB“, „KBC Osijek“, KBC „Sestre Milosrdnice“, Zagrebački holding d.o.o., Medicinski, Ekonomski i Pravni fakultet, Sveučilište u Zadru i Rijeci, a od velikih sistema na području cijele Hrvatske našim aparatima uslužujemo VIPnet, INA d.d., Končar, HEP d.d, Orbico, Mepas, LTH, Pan-Pek, Zračnu luku „dr. Franjo Tuđman“ Zagreb, General Electric Hrvatska, Podravka, Belupo, NEXE, Starco, Hrvatska pošta d.d. ...

Tvornica "Kraš" proizvodi, po našoj licenci, čokoladu za aparate, a za ostale sirovine za tople napitke direktni smo uvoznik i distributer.

"SPAZ" direktno surađuje s najeminentnijim hrvatskim proizvođačima pića i snack proizvoda (Jamnica, Kraš, Maraska, Zvečevo, Atlantic Grupa...) kao i stranim tvrtkama (Coca cola, Ferrero, Mondelez,...)

"SPAZ" se Ugovorom obvezuje da odgovara za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu napitaka u skladu s propisima iz ovog područja. Također se obvezuje, na:

 • Svakodnevno obilaženje lokacija i kontrolu aparata
 • Redovito punjenje aparata potrebnim sirovinama
 • Servisiranje aparata i besprijekorno održavanje higijenskih uvjeta aparata
 • Otklanjanje kvarova i zastoja u roku od 24 sata od dojave
 • Instaliranje aparata i stavljanje u funkciju u roku jedan dan do tjedan dana od potpisa ugovora
 • Tehnička opremljenost tvrtke "SPAZ" garantira visoku razinu usluge
 • Vrhunski serviseri osposobljavaju se permanentno školovanjem kod proizvođača aparata, na seminarima i praćenjem stručne literature
 • Punioci aparata su kvalitetno osposobljeni, opremljeni prikladnom odjećom i dužni održavati visoku razinu osobne higijene i kulture ponašanja. Svi imaju uredne zdravstveno – sanitarne isprave, isprave o radu na siguran način

Tvrtka raspolaže:

 • Specijalnim uređajima za testiranje, servisiranje i popravak aparata
 • Sa 86 namjenska vozila opremljenih uređajima za održavanje uvjeta i temperature (hladnjaka) prema preporukama proizvođača
 • Adekvatnim uredskim, servisnim i skladišnim prostorom (cca 2.700 m2) visoke razine kvalitete s uvjetima skladištenja prehrambenih proizvoda (centralno skladište i skladišta u poslovnim centrima)
 • Servisnom i distributerskom službom, putem poslovnih centara, za cijelu Hrvatsku (Zagreb, Rijeka, Pula, Zadar, Split, Osijek)
 • Različite vrste naplatnih sustava (u svim kombinacijama) u potpunosti mogu zadovoljiti potrebe korisnika (sustavi s povratom kovanica, sustavi plaćanja žetonima (uz plaćanje kovanicama), sustavi plaćanja papirnatim novcem uz povrat razlike novca, sustavi kreditnih ključeva i kartica).

Aparati kakve nudimo sastavni su dio interijera u bolnicama, fakultetima, školama, vojarnama, policijskim postajama, uredima, tvorničkim halama, sportskim dvoranama, trgovačkim centrima i ostalim javnim prostorima diljem Hrvatske. Provedenim anketama dobili smo visoke ocjene za kvalitetu napitaka što je važan razlog pri opredjeljenju za našu tvrtku.